Kerstpakket vrouwen – wat stop je er beter niet in?

Er zijn ondernemers die richting kerst twee verschillende pakketten samenstellen, eentje voor mannen en een kerstpakket vrouwen. Achterliggende gedachte is dan dat de mannelijke medewerkers tussen het lekkers graag naar een elektronisch gadget grabbelen. Vrouwelijke medewerkers zien liever iets uit de doos komen dat esthetisch is of als hulpmiddel het eigen lichaam er beter uit laat zien. Bij heren dus toeters en belletjes in de doos en bij dames geurtjes en kleurtjes (make up). Het is nog niet zo’n gek idee om het kerstpakket afhankelijk te maken van het vrouwelijke of mannelijke geslacht. Vaak wordt de zo afgestemde inhoud beter gewaardeerd. Vaak…

 

Wik en weeg zorgvuldig bij een kerstpakket vrouwen

Want zonder beledigend te willen overkomen of niet wenselijke gevoelens aan te spreken, kun je per ongeluk wel iets in de damesdoos stoppen dat absoluut niet op prijs gesteld wordt. Terwijl je het alleen maar goed bedoelde. Daarom spitst dit artikel zich nu juist toe op wat je beter niet in een kerstpakket vrouwen kunt stoppen. Ook al zag je er eigenlijk geen kwaad in. Het is wel zo dat persoonlijke voorkeuren sterk kunnen variëren. De ene vrouw zal een bepaald item oké vinden, terwijl de andere helemaal in de frustratie schiet. Toch zijn er wel items die over het algemeen als onwelgevoeglijk of enigszins beledigend worden opgevat. Lees maar even verder over de items die je beter niet mee kunt verpakken.

 

Geef met geschenkjes geen foute signalen

Wat algemeen niet erg in de smaak valt, zijn dieetproducten of afslank shakes. Meteen gaan dan de alarmbellen af. Hoezo, ben ik te dik? Net zo is het met anti-aging producten. Direct al reden voor de ontvangster om in de spiegel te blikken; is het zo erg met me gesteld, dan? Let ook even goed op als je ruimhartig huishoudelijke schoonmaakmiddelen in de doos plaatst. Zo suggereer je namelijk heel snel dat de vrouw des huizes ook de schoonmaakster van het domicilie is. Bovendien horen schoonmaakmiddelen niet in een verwenpakket thuis. Want die doen meteen weer aan werk denken. 

 

Een kerstpakket vrouwen moet geen goedkope glans krijgen

Een vrouw zegt vaak dat ze het liefst een verzorgde man ziet. Maar wil uiteindelijk vooral zichzelf goed verzorgen. Dat kan met subtiel gedragen sieraden. Waag het niet om nu goedkoop aandoende sieraden in het kerstpakket te leggen. Sieraden van lage kwaliteit verkleuren snel en kunnen behoorlijk irritant zijn voor de huid. Ga je voor sieraden, bespaar er dan niet op en neem vooral tijdloze stukken. Wat voor sieraden geldt, geldt ook voor parfums. Een geur is zo persoonlijk dat je de plank hier helemaal mee mis kunt slaan. En dan zijn er ook nog vrouwen die te gevoelig zijn voor bepaalde geuren.

 

Zaken die onpersoonlijk zijn of een verkeerd idee afgeven

Dan boeken en waardebonnen. Dat moet dan toch altijd goed komen, denk je. Maar een kookboek over diëten of gewichtsverlies geeft een slechte hint af. Net zo is dat met erotische literatuur. Dit kan als zeer ongepast en gênant worden ervaren. En cadeaubonnen in een kerstpakket vrouwen zijn zo onpersoonlijk. Vooral vrouwen willen een stukje affectie meemaken en de meeste waardebonnen zijn dan nietszeggend. Ook al staat er een bedrag op, dan zegt dat alsnog: zoek het zelf maar lekker uit. Nog een paar no-no’s: abonnement op sportschool en politiek of religieus getinte geschenken.