Hoe vind je de beste laadpalen?

Als je elektrisch rijdt, zal je daar veel voordelen van ondervinden. Je auto stoot veel minder uit, het rijdt per kilometer een stuk goedkoper, je hoeft minder belasting te betalen, en ga zo maar door. Er is alleen wel een nadeel, en dat is het vinden van laadpunten. Tankstations vind je gemakkelijk, maar zelfs elektrisch laden Utrecht kan best wel ingewikkeld worden. De zoektocht naar een laadpaal heeft namelijk best wel wat haken en ogen waar we je in dit artikel voor willen waarschuwen. Tegelijkertijd is het trouwens ook weer niet zo dat de nadelen echt groot zijn. Als je er goed mee omgaat, valt het wel mee.

  • Het geval van de laadaansluiting

Het grote probleem waar elektrische auto’s mee kampen is een gebrek aan standaardisering van laadaansluitingen. Hoewel er in Europa inmiddels een standaard is heeft dat wel even geduurd waardoor er zat elektrische auto’s zijn met afwijkende aansluitingen. Dit betekent dat je niet altijd weet of je jouw auto wel op kan laden bij een laadpaal. Daarom is het een goed idee om een app te gebruiken die alle laadpalen die niet met jouw auto werken wegfiltert. Het is ook een goed idee om adapters mee te nemen als je niet het risico wilt lopen dat jouw auto niet opgeladen kan worden.

  • Is er nog iets te doen bij het laadpunt?

Auto’s laden tegenwoordig steeds sneller, maar je staat nog altijd wel even stil bij een laadpunt. Het is dus best wel fijn als er nog iets te doen is bij het laadpunt. Daarom raden we je aan om je reis zo in te plannen dat je bij laadpunten komt waar je ook nog iets te doen hebt. Zo kan je het boodschappen doen combineren met het opladen van je auto. Steeds meer supermarkten hebben namelijk door dat dat best een goede combinatie is en plaatsen laadpalen. Ook kan je vaak een hapje eten bij de laadpunten Den Haag en zo je lunch combineren met de laadpauze.

  • Probeer zo veel mogelijk thuis te laden

Hoewel het tegenwoordig steeds makkelijker wordt om laadpunten voor je auto te vinden en de laadpunten steeds beter worden, blijft thuis laden meestal de beste optie. Hier zijn een aantal redenen voor. Zo is de stroom thuis ten eerste goedkoper, en ten tweede kan je je auto dan ‘s nachts rustig opladen. Dit is beter voor de accu van je auto, want snel laden verslijt de accu iets sneller dan langzaam laden. Dit betekent trouwens niet dat laadpalen zo veel mogelijk vermeden moeten worden, ze zijn namelijk nog altijd veel en veel goedkoper dan benzine of diesel.

  • Hoe vind je al die laadpalen?

Het lijkt misschien moeilijk om tussen al die laadpalen de beste te vinden, maar nu je weet waar je op moet letten is de zoektocht een stuk makkelijker. Er bestaan namelijk apps waar je op al onze tips kan filteren en zo de beste laadpalen langs jouw route ertussenuit vissen. Met die apps kan je ervoor zorgen dat je op jouw reis zo min mogelijk stil hoeft te staan, en dat de stops zo zinvol mogelijk zijn.