Hoe vervoer je documenten makkelijk en veilig?

Hoewel papier tegenwoordig steeds meer verdwijnt, zal papier altijd nog wel een plek in onze maatschappij behouden. Er zijn namelijk nou eenmaal dingen die te belangrijk zijn om digitaal te regelen. Je kan natuurlijk ook gewoon uit persoonlijke voorkeur papier blijven gebruiken. Gelukkig zijn er nog veel manieren om je papieren documenten makkelijk en veilig te vervoeren. Als je veel schrijft is een schrijfmap bijvoorbeeld een goede optie. Dan heb je al je papier, schrijfspullen, en nog veel meer gemakkelijk op één plek.

  • Wat kun je allemaal met een schrijfmap?

Een schrijfmap heeft veel voordelen ten opzichte van je spullen normaal vervoeren. Omdat een schrijfmap namelijk speciaal gemaakt is voor het vervoeren van papier weet je namelijk zeker dat je papieren tijdens de reis veilig blijven, als je ze gewoon maar in een tas dumpt ben je daar nooit zeker van. Ook kan een schrijfmap veel meer vervoeren dan alleen pen en papier. Ze bieden vaak ook nog plaats aan visitekaartjes en soms zelfs een tablet of laptop. Een schrijfmap zorgt er ook voor dat je altijd een harde en vlakke ondergrond bij je hebt om op te schrijven. Dan hoef je daar in ieder geval niet meer naar op zoek.

  • Houdt al je spullen veilig met een aktetas

Als je graag alles in één hebt is een leren aktetas een uitstekende optie. Een aktetas biedt namelijk plek voor al je belangrijke documenten, heeft doorgaans een laptopvak, en is daarnaast ook nog een normale schoudertas. Je hebt dan een tas waarmee je makkelijk al je spullen mee kan nemen en veilig kan houden. Een aktetas heeft hiernaast ook nog een groot voordeel: ze ogen nou eenmaal een stuk professioneler. Dat kleine beetje verschil in uitstraling kan er nou net voor zorgen dat een potentiële klant met jou in zee gaat.

  • Laat je map of tas borduren of bedrukken

Je kan je schrijfmap of aktetas ook laten borduren of bedrukken met jouw naam en/of logo. Dit zorgt er ten eerste voor dat de uitstraling nog professioneler wordt, maar het heeft ook nog een voordeel. Als je belangrijke documenten vervoert is het natuurlijk nooit leuk als je die kwijtraakt. Als er een naam en logo op je map of tas staan weet de vinder meteen wat er in staat, en kan die er vrij gemakkelijk voor zorgen dat jouw documenten weer snel bij jou terechtkomen.

  • Wat als je echt veel mee wilt nemen?

Het kan zijn dat je dusdanig veel wil vervoeren dat ook een aktetas niet groot genoeg meer is. Dan is het een goed idee om over te stappen op een aktekoffer. Deze koffers bieden dezelfde plek voor documenten en schrijfwaren als een aktetas, maar bieden extra ruimte voor andere spullen. Aktekoffers zijn daarom ideaal als je voor meerdere dagen naar bijvoorbeeld een conferentie of beurs bent en je ook kleding mee moet nemen. Een ander voordeel aan aktekoffers is dat ze meestal ook een cijferslot hebben. Deze zorgen ervoor dat het een stuk minder makkelijk wordt om zonder toestemming jouw koffer open te krijgen.