4 Tips voor een Industrieel Interieur

Wil je je interieur een trendy en stoere uitstraling geven? Ben je geïntrigeerd door de ruwe esthetiek van industriële interieurs? Dan zijn deze 4 tips voor een industrieel interieur precies wat je nodig hebt. Je kunt het zo gek niet bedenken. MIsschien heb je wel een modern appartement of een grote boerderij. Je kunt altijd beginnen met het industriële interieurconcept, want dat is de trend. Denk aan aluminium jaloezieën van www.zaaam.nl, ruwe materialen, vintage meubels en industriële verlichting. Lees er hier meer over!

Aluminium jaloezieën

Raamdecoraties spelen altijd een grote rol en hebben invloed op hoe je interieur eruitziet. Aluminium jaloezieën zijn in dit geval een uitstekende keuze om de industriële look te versterken. De strakke lijnen en het moderne karakter van deze jaloezieën passen perfect bij de industriële uitstraling. De voordelen van aluminium jaloezieën 25mm zijn eindeloos. Ze bieden niet alleen privacy, maar ook controle over de lichtinval. Stel je voor dat je een loft appartement hebt met grote ramen die uitkijken op een bruisende stad. Door het gebruik van aluminium jaloezieën kun je de lichtinval aanpassen en tegelijkertijd een industrieel tintje aan de ruimte geven. Zwarte jaloezieën kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een krachtige uitstraling, terwijl grijstinten een subtielere sfeer kunnen creëren. Wat kies jij?

Ruwe materialen

Een kenmerkend aspect van een industrieel interieur is het gebruik van ruwe en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan bakstenen muren, betonnen vloeren en onbewerkt hout. Deze materialen geven een stoere en robuuste uitstraling aan de ruimte. Een voorbeeld van het gebruik van ruwe materialen is het laten zien van de bakstenen muur in je woonkamer. Door het verwijderen van pleisterwerk en het blootleggen van de bakstenen, krijgt de ruimte direct een industriële touch.

Vintage meubels

Niet te vergeten; vintage meubels! Denk aan oude lockerkasten, metalen krukken of een verweerde leren bank. Deze meubelstukken brengen niet alleen een nostalgisch gevoel met zich mee, maar passen ook perfect bij de ruwe esthetiek van een industrieel interieur. Ook een vintage stalen kast kan dienen als opslagruimte voor boeken en decoratieve items, waardoor het ook nog eens functioneel wordt. Het gebruik van vintage meubels creëert een unieke sfeer en geeft je interieur een authentieke uitstraling binnen de industriële stijl.

Industriële verlichting

Tot slot mag verlichting niet ontbreken. Hiermee kun je al die ruwe elementen in je interieur benadrukken. Hanglampen met metalen kooien zijn een populair kenmerk, waarbij het open kooi-ontwerp de lichtbron goed zichtbaar maakt, ideaal voor boven een eettafel of in een hal. Fabriekslampen, geïnspireerd door oude fabrieksverlichting, maken een statement met hun groot formaat en robuuste ontwerp. Je kunt ervoor kiezen om één grote lamp als blikvanger te gebruiken of meerdere kleine te clusteren. Inspiratie opgedaan? Aarzel dan niet sneller en ga op zoek naar een webshop waar je je helemaal uit kunt leven. Meestal geldt: vandaag besteld = morgen in huis!